Η απόχρωση του μελιού σχετίζεται άμεσα με τα λουλούδια από τα οποία οι μέλισσες συλλέγουν το νέκταρ. Τα ανοιχτόχρωμα μέλια, όπως της πορτοκαλιάς, της ακακίας ή του τριφυλλιού, συναντώνται κυρίως στις αρχές της άνοιξης. Χαρακτηρίζονται από πιο απαλή γεύση και υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα, κάτι που τα καθιστά ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν τη γλυκιά και φίνα απόλαυση.
Αντίθετα, το σκούρο μέλι, που προέρχεται από φυτά όπως η καστανιά και ο ευκάλυπτος, είναι πλουσιότερο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως ο σίδηρος, το μαγνήσιο και ο φώσφορος. Επιπλέον, έχει ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά πολύτιμο σύμμαχο για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. Η γεύση του είναι πιο έντονη και πολύπλοκη, με νότες που θυμίζουν γη και ξύλο, ενώ ορισμένες φορές φτάνει να είναι ελαφρώς πικρή.
Δεν υπάρχει “καλύτερο” μέλι· όλα εξαρτώνται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Το ανοιχτόχρωμο είναι ιδανικό για άτομα που αναζητούν μια γλυκιά και απαλή εμπειρία, ενώ το σκούρο είναι κατάλληλο για όσους θέλουν πιο έντονη γεύση και πλούσια θρεπτική αξία.
Πηγή Onday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΑΙΣΙΟ: