29/03/2025

Τρώτε καθημερινά γιαούρτι για να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου 20%», δηλώνει βρετανός καθηγητής ογκολογίας

 


Ο καθηγητής ογκολογίας Τζάστιν Στέμπινγκ υποστηρίζει ότι το αγαπημένο γαλακτοκομικό περιέχει φυσικά βακτήρια που καταπολεμούν τον καρκίνο, μειώνοντας τον κίνδυνο της νόσου - γνωστής και ως καρκίνος του παχέος εντέρου - έως και 20%   Ωστόσο, προειδοποιεί ότι δεν προσφέρουν όλα τα γιαούρτια τα ίδια οφέλη. «Διαφορετικές διαδικασίες ζύμωσης οδηγούν σε διαφορετικά επίπεδα ωφέλιμων βακτηρίων, οπότε αναζητήστε γιαούρτια με ζωντανές καλλιέργειες», σημειώνει. Προσθέτει επίσης ότι τα απλά, χωρίς ζάχαρη και πλήρη σε λιπαρά γιαούρτια είναι συνήθως πλουσιότερα σε πρωτεΐνη και χαμηλότερα σε ζάχαρη και πρόσθετα.  Οι συμβουλές του Στέμπινγκ έρχονται μετά από εντυπωσιακή μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα και έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν τουλάχιστον δύο μερίδες γιαουρτιού την εβδομάδα για τρεις δεκαετίες είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένου τύπου καρκίνου του παχέος εντέρου. 

ΠΗΓΗ neakriti.gr   Tags: #γιαούρτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΑΙΣΙΟ: