06/03/2025

ΔΕΠΥ και αυτισμός: Αυτή η διατροφή στην εγκυμοσύνη αυξάνει τον κίνδυνο κατά 122%

 Πρόσφατα ευρήματα υπογραμμίζουν ότι μια διατροφή δυτικού τύπου, που χαρακτηρίζεται από υψηλή κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, ραφιναρισμένων σακχάρων και ανθυγιεινών λιπαρών, μπορεί να σχετίζεται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο ΔΕΠΥ και αυτισμού στα παιδιά.  Μελέτη μεγάλης κλίμακας που ανέλυσε πάνω από 60.000 ζεύγη μητέρας-παιδιού διαπίστωσε ότι ακόμη και μικρές αλλαγές προς αυτό το διατροφικό πρότυπο θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο ΔΕΠΥ κατά 66% και τον κίνδυνο αυτισμού κατά 122%. Αυτά τα ευρήματα υπογραμμίζουν τη σημασία των διατροφικών επιλογών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά φαίνεται να παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πρώιμη ανάπτυξη του εγκεφάλου των εμβρύων. Aναλυτικό άρθρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΑΙΣΙΟ: