01/10/2024

SM Χαλκιαδάκης: Κάνε τη Διαφορά με Απλές Συμβουλές για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων

Σύμφωνα με στοιχεία, πάνω από 2 εκατομμύρια τόνοι απορριμμάτων τροφίμων παράγονται ετησίως στη χώρα μας, με τα νοικοκυριά να ευθύνονται για το 50% της συνολικής σπατάλης. Η Χαλκιαδάκης Α.Ε. καλεί όλους τους καταναλωτές να συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων ακολουθώντας μερικές απλές συμβουλές:

  1. Αγοράστε μόνο ό,τι χρειάζεστε και αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές.
  2. Αποθηκεύστε τα τρόφιμα με σύνεση: Μετακινήστε τα παλαιότερα προϊόντα στο μπροστινό μέρος του ντουλαπιού ή του ψυγείου σας και τα νέα στο πίσω μέρος. Χρησιμοποιήστε αεροστεγή δοχεία για να διατηρήσετε τα ανοιχτά τρόφιμα φρέσκα στο ψυγείο.
  3. Κατανοήστε την επισήμανση των τροφίμων: Πάνω από το 1/3 των καταναλωτών παρερμηνεύει την ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από», γεγονός που οδηγεί σε περαιτέρω σπατάλη τροφίμων. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των ημερομηνιών «κατά προτίμηση πριν» και «ανάλωση έως», όπου στην πρώτη περίπτωση τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση μετά από αυτή την ημερομηνία, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα τρόφιμα δεν είναι ασφαλή.
  4. Αγαπήστε τα περισσεύματα φαγητού: Εάν δεν τρώτε όλη την ποσότητα που μαγειρέψατε, καταψύξτε τη για αργότερα ή χρησιμοποιήστε τα περισσεύματα ως συστατικό σε άλλο γεύμα. ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΑΙΣΙΟ: