Η κατάψυξη μάς δίνει τη δυνατότητα να διατηρούμε φρέσκα τα υλικά εκτός εποχής, αλλά και όλα τα ευπαθή τρόφιμα.
Εάν κάποιος μας ρωτούσε ποια είναι η σωτήρια συσκευή της κουζίνας και η ανακάλυψη που άλλαξε τη δυνατότητα αποθήκευσης και διατήρησης τροφίμων, η απάντηση θα ήταν ομόφωνα μία: ο καταψύκτης και η κατάψυξη. Σκεφθείτε ότι πριν από την ανακάλυψή τους μπορούσαμε να διατηρούμε τα τρόφιμα φρέσκα για πολύ λίγες ημέρες, διαφορετικά χρειάζονταν τούρσεμα, πάστωμα, κάπνισμα κ.λπ. Οπότε και η εποχικότητα στο μαγείρεμα ήταν σχεδόν μονόδρομος.
Ας δούμε όμως πώς πρέπει να καταψύχουμε τα τρόφιμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΑΙΣΙΟ: