07/11/2018

Γνωρίστε τα χωριά των Χανίων που ανήκουν στα «θαύματα» του Λιβυκού!

 Πιστεύεις στα λιόφυτα. Στη δύναμη της γης μες στους αιώνες. Σε μια χούφτα χωριά που γεμίζουν τον χάρτη σπαρμένα με εκατοντάδες βυζαντινές εκκλησιές. Στις αρχαίες πόλεις που κατακτούν τα υψώματα, στους απλούς ανθρώπους στις κοιλάδες. Πιστεύεις στη φύση, στα σπήλαια, ολόψυχα στα θαύματα του Λιβυκού.
 Κάντανος, Σέλινο, Παλαιόχωρα. Ούτε γραφτό σου να ’ταν φέτος. Χειμώνα-καλοκαίρι στα χάδια του Λιβυκού. Στριμωγμένος στη σκιά των βράχων στο Γυαλισκάρι, κυνηγημένος απ’ τον ήλιο γύρω απ’ το ένα και μοναδικό αρμυρίκι της αρχαίας Βιένας (ή Λίμνης Κριού). Να ψάχνεις τρόπους να δροσίζεσαι, να ξεδιψάς με το καλύτερο νερό στα Τεμένια, να κάνεις τεμενάδες στις νοστιμιές που σου ετοιμάζουν οι πιο καλές μαγείρισσες. Να μαδάς τα σταφύλια απ’ τις κρεβατίνες του Αζωγυρέ, να ετοιμάζεις κάποιον φίλο για τον χειμώνα.
.....
https://cretablog.gr/%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%89%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CE%BA%CE%BF-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΝΑΓΡΑΨΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΑΙΣΙΟ: